Search
English

De Kwekerij

Kwekerij Joosten is gespecialiseerd in Hemerocallis, Iris germanica, Iris sibirica en Iris ensata.

De Hemerocallis is bij veel mensen beter bekend als de daglelie. Van deze bloem hebben wij ongeveer 1200 verschillende soorten in ons assortiment.

Irissen

Iris germanica wordt ook wel de baardiris genoemd. Dit zijn Irissen die in Frankrijk erg veel voorkomen. Onze collectie bestaat uit ruim 1300 cultivars. Ook hebben wij een kleine collectie Irissen die geschikt zijn voor het moeras en zelfs voor in de vijver, namelijk ongeveer 50 soorten Iris sibirica en 90 soorten Iris ensata.

Geniet het hele seizoen

Onze kwekerij bestaat uit 2 verschillende onderdelen. Enerzijds kweken we op grote schaal een beperkt aantal soorten die verwerkt worden voor de groothandel. Hiervoor hebben we ongeveer 2 hectare land tot onze beschikking. Anderzijds hebben we een showtuin van 2400 vierkante meter, in de vorm van een irisbloem. Hier kan iedereen genieten van de rijkdom van deze planten. Naast onze collectie staan er vele andere vaste planten waaronder Hosta, Geranium, Pioenen, Papavers, Rozen en Allium. Ook zijn er vele soorten tulpen en bloembollen gepland, waardoor de tuin het hele seizoen schitterend bloeit.

Take me home!

Iets moois gezien? In de verkoophoek kunt u een groot aantal verschillende soorten op pot aanschaffen.

Tevens is er de mogelijkheid om de planten (online) te bestellen en eventueel te laten verzenden.

Wij nodigen u graag uit om een kijkje te nemen op onze kwekerij.
Met vriendelijke groeten, 
Familie Joosten.